dissabte, 14 de maig de 2011

LA LLEGENDA

Aquí s’exposa la llegenda de Sant Jordi que és el principal element a partir del qual es desenvolupa la diada. Així doncs, la podeu trobar tant de manera escrita, com en diferents vídeos, on s’explica de manera més didàctica i interactiva.


LA LLEGENDA DE SANT JORDI ESCRITA

Fa molt i molt de temps, el poble de Montblanc era devastat per un monstre ferotge i terrible, que podia caminar, volar i nedar, i tenia un alè tant pudent, que des de molt lluny amb les seves alenades enverinava l'aire i produïa la mort a tots els qui el respiraven.
El mostre era l'estrall dels ramats i les persones, i per tota aquella contrada regnava el terror més profund. Preocupats per la situació, els habitants de Montblanc van pensar en donar al drac, cada dia de menjar a una persona, per intentar calmar-lo. El problema, era trobar la persona que vulgues sacrificar-se cada dia per ser devorada pel drac.
I així fou com després d'una llarga discussió, els vilatans van decidir sortejar cada dia qui seria la persona que aniria a para a l'estomac del drac.I així ho feren, i sembla ser que la jugada els va sortir bé, l'abominable bèstia se'n deuria sentir satisfeta, per que deixà de fer estralls i malifetes per aquelles terres.
Però heus aquí que un dia, la sort feu que li toqués ser devorada a la filla del rei. La jove princesa era molt simpàtica, amable, bonica, elegant. Tenia el cor de tots els ciutadans robats, i per aquest motiu centenars s'oferiren per substituir-la. Però el rei, afligit i adolorit, fou just i sever, la seva filla era com qualsevol altre. Si li havia tocat hi havia d'anar.
I així fou com la jove donzella sortí del castell per trobar-se amb la bèstia, mentre tot el poble mirava desconsolat i afligit com la princesa es dirigia cap al sacrifici. Però mentre la noia es dirigia cap al cau del monstre, un jove cavaller, amb una brillant armadura , muntat sobre un cavall blanc, La donzella se'l mirà i l'advertí:
- Fugiu! fugiu ràpidament d'aquí! noble cavaller, si us quedeu per aquí, apareixerà la bèstia i només us vegi us devorarà.
El jove cavaller, se la mirà i li contestà
- No patiu jove donzella. Si sóc aquí es per què hi he vingut expressament. He vingut des de molt lluny per protegir-vos a vós i a alliberar el vostre poble d'aquesta fera.
No va tenir temps ni de dir això, que de cop i volta va sortir la fera, davant l'horror de la princesa i el goig del cavaller. Va començar una intensa però breu lluita, fins que el cavaller li va clavar una bona estocada amb la seva llança, que va deixar malferida a la terrible bèstia i la matar. De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai, roser del que el jove cavaller en tallà una rosa i li oferí a la princesa.En aquest enllaç trobem una altra llegenda de Sant Jordi una mica més extensa, clica sobre el títol per poder-la llegir: 
LA LLEGENDA DE SANT JORDI ANIMADA

A continuació us presentem una seguit de vídeos on els nens i nenes podran escoltar la llegenda de Sant Jordi de manera més motivadora i significativa.LA LLEGENDA DE SANT JORDI

És una adaptació lliure de la llegenda de Sant Jordi, que està animada a partir de Playmobils.


LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Història de Sant Jordi, el drac, la princesa i la rosa, explicada en forma de conte breu i amb il·lustracions de Rosa Maria Curto.


LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Conte de la llegenda explicat per nens i nenes d’una escola. 

*Per escoltar-lo cliqueu sobre el títolCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada