dilluns, 16 de maig del 2011

RECEPTES

MAGDALENES EN FORMA DE ROSA



Ingredients

Magdalenes 1:

6 cullerades de llet condensada
150 g farina
6 cullerades d'oli de llavors
3 ous
2 culleretes de llevat en pols
Pell de llimona rallada



Magdalenes 2:

200 g farina
200 g sucre
200 g mantega
4 ous
1 culleradetes llevat en pols


Preparació

Magdalenes 1:
barrejar amb varetes la llet condensada amb l'oli i l'escorça de llimona rallada. Afegir els ous, un a un, sense deixar de batre. Agregar la farina amb el llevat i seguir batent fins a aconseguir una massa homogènia. Separar la massa en bols diferents i afegir-los colorant. Barrejar fins que tota la barreja agafi color i emplenar els motlles (poc més de la meitat). Deixar-ho reposar durant uns 30 minuts.

Magdalenes 2:
Barrejar amb varetes els ous i el sucre fins a obtenir una massa homogènia. Fondre la mantega, sense que es calent-hi massa, i incorporar-la a la massa sense deixar de batre. Barrejar la farina amb el llevat en pols i agregar-la a la barreja, removent acuradament fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats. Abocar en els motlles






GALETES DE SANT JORDI

 

Ingredients

 

Per la massa de les galetes
100 gr de sucre
200 gr de mantega
1 ou
320 g de farina
Glassa reial
250 g de sucre llustre
1 cullerada de clara (albúmina) en pols
3 cullerades d'aigua
12 gotes de vinagre de poma

Elaboració


Massa per les galetes

Batrem el sucre i la mantega en pomada fins que formin una crema. Afegirem l'ou i la farina i ho amassarem només una mica, fins que els ingredients estiguin integrats. Embolicarem bé amb paper film i ho deixarem unes dues hores a la nevera. Passat aquest temps estirarem amb un corró i tallarem la pasta amb el tallagaletes que haguem escollit. Enfornarem uns 15 minuts a 180º. Un cop cuites, deixarem refredar sobre una reixeta.



Glassa reial

Barrejarem tots els ingredients en un bol i batre durant 5 o 10 minuts. Si veieu que us queda massa líquida, afegiu una mica de sucre llustre. La textura que us ha de quedar és com la de la pasta de dents. Farem tantes porcions com colors haguem de fer servir. Afegirem els colorants i només ens caldrà decorar-les.








ROSES DE SALMÓ FUMAT





 


Ingredients

 

Per a 4 persones:
16 cassoletes (tartaletes)
Formatge cremós (tipus Philadelphia)
Formatge Roquefort
Salmó fumat
Cogombrets


Elaboració



És un aperitiu molt ràpid i senzill de preparar, però estèticament queda molt vistós i de gust també és boníssim.
Ompliu les cassoletes amb una barreja de formatge Philadelphia i roquefort. També es pot fer amb Cabrales. Jo ho faig d'aquesta manera per donar-li un toc més cremós al roquefort i també per "suavitzar-li" una mica el gust. En funció de si el voleu més fort o més suau, varieu les quantitats de cada formatge que hi poseu.

A continuació, talleu tires de salmó fumat i enrotlleu-les sobre elles mateixes, fent forma com de rosa.

Talleu un cogombret per la meitat (longitudinalment) i claveu-lo al formatge, disposant un tros a cada costat de la "rosa" de salmó, com si fossin fulles.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada