APRENEM A FER PANELLETS!!
No
podem deslligar la tradició dels panellets de la festa tradicional catalana de la Castanyada. El
millor, doncs, és celebrar-la amb la família i els amics, i treure les
castanyes, els moniatos i una plata ben grossa plena de panellets. Voleu
aprendre a fer-ne?
Què dolços i bons que són!!
INGREDIENTS:
800 grs. de SUCRE
800 grs. MONIATO (s’han de pesar en cru)
Pell d’una LLIMONA
MARGARINA
FARINA
PINYONS
AMETLLA CRUA TROSSEJADA
OUS (tingueu-ne preparats varis)
AMETLLA CRUA TROSSEJADA
OUS (tingueu-ne preparats varis)
Posem a
bullir els moniatos. Quan estiguin ben tous, els retirem de l’aigua: que quedin
ben escorreguts. Després, encara calents, els pelem i els aixafem amb una
forquilla fins que quedi una pasta homogènia. Ho deixem reposar.
Quan estigui la pasta tèbia, hi afegim el sucre, l’ametlla en pols i la pell de la llimona ratllada. Ho aixafem bé tot amb una forquilla fins que vagi quedant una pasta unida i compacta. Quan tinguem ja la pasta, ens untem les mans amb farina i seguim treballant la massa amb les pròpies mans.
Deixar
reposar la pasta de 12 a
24 hores.
Preparem
en un plat els pinyons i en un altre les ametlles trossejades. En un altre
plat, batem un ou.
Fem boletes amb la pasta.
Fem boletes amb la pasta.
ARA JA PODEM RECOBRIR LES BOLETES AMB ELS INGREDIENTS QUE VULGUEM: PINYONS, AMETLLES, CIRERES CONFITADES, FIDEUS DE XOCOLATA, CACAU EN POLS, CAFÈ, COCO...
Si voleu veure fotografies de tot el procés d'elaboració, feu clic sobre la imatge dels panellets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada