dissabte, 14 de maig del 2011

RECEPTES DE CUINA de la Castanyada


APRENEM A FER PANELLETS!!



No podem deslligar la tradició dels panellets de la festa tradicional catalana de la Castanyada. El millor, doncs, és celebrar-la amb la família i els amics, i treure les castanyes, els moniatos i una plata ben grossa plena de panellets. Voleu aprendre a fer-ne?  

 
Què dolços i bons que són!!







 INGREDIENTS:


1 Kg. d’AMETLLA CRUA en POLS
800 grs. de SUCRE
800 grs. MONIATO (s’han de pesar en cru)
Pell d’una LLIMONA

MARGARINA
FARINA
PINYONS
AMETLLA CRUA TROSSEJADA
OUS (tingueu-ne preparats varis)


PREPARACIÓ:  


Posem a bullir els moniatos. Quan estiguin ben tous, els retirem de l’aigua: que quedin ben escorreguts. Després, encara calents, els pelem i els aixafem amb una forquilla fins que quedi una pasta homogènia. Ho deixem reposar.

Quan estigui la pasta tèbia, hi afegim el sucre, l’ametlla en pols i la pell de la llimona ratllada. Ho aixafem bé tot amb una forquilla fins que vagi quedant una pasta unida i compacta. Quan tinguem ja la pasta, ens untem les mans amb farina i seguim treballant la massa amb les pròpies mans.
Deixar reposar la pasta de 12 a 24 hores.
Preparem en un plat els pinyons i en un altre les ametlles trossejades. En un altre plat, batem un ou.
Fem boletes amb la pasta.
 
ARA JA PODEM RECOBRIR LES BOLETES AMB ELS INGREDIENTS QUE VULGUEM: PINYONS, AMETLLES, CIRERES CONFITADES, FIDEUS DE XOCOLATA, CACAU EN POLS, CAFÈ, COCO...


Si voleu veure fotografies de tot el procés d'elaboració, feu clic sobre la imatge dels panellets. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada