dijous, 12 de maig del 2011

MENJARS TÍPICS del Nadal

Les festes de Nadal tenen un fort component gastronòmic, comporten moments de reunió al voltant de la taula davant d’exquisits menjars casolans que poques vegades al llarg de l’any es tornen a repetir. 


Per tant, us proposem un alguna recepta dels postres i/o dolços més emblemàtics de les festes nadalenques perquè les pugueu posar en pràctica o donar-hi el vostre toc personal. 


TORTELL DE REIS




Ingredients
50 g de panses
350 g de farina
4 ous
200 g de mantega
400 g de sucre
1 llimona
2 cullerades de llevat
250 g d’ametlles crues
100 g de fruita confitada
2 copetes de conyac



Elaboració

En un atuell desfeu 175 g de mantega, afegiu-hi el sucre i els rovells d’ou d’un en un i, després, la ratlladura d’una llimona. Després, escaldeu les amtelles i peleu-les, en separeu 60 g i la resta les talleu a trossets i les poseu a daurar al forn. Quan ja estiguin daurades les trinxeu.


Afegiu a la pasta una copeta de conyac i remeneu-la bé; barregeu la farina amb el llevat i aboqueu-la-hi, sense deixar de remenar. Després afegiu-hi les clares d’ou a punt de neu, les ametlles i les panses. Dins de la pasta hi heu de posar una petita figureta de porcellana i una fava.

Unteu un motlle de corona amb mantega i empolvoreu-lo amb farina. Amb aquesta pasta ompliu el motlle i al damunt hi poseu les ametlles crues i ho espargiu tot amb sucre. Després, poseu el motlle al forn uns 20 minuts. Les ametlles i els trossets de confitura és millor posar-los a mitja cocció.
Traieu la pasta del motlle i deixeu-la refredar. 




TRONC DE NADAL


Ingredients

Per al pa de pessic
4 ous sencers
2 rovells d’ou
80 g de sucre
Ratlladura de mitja llimona
80 g de farina
Per al farcit i la decoració
400 g de xocolata per fondre
250 g de mantega
150 g de sucre
1 cullerada de rom blanc
8 guindes

Elaboració

Primer, bateu els rovells d’ou amb el sucre i la llimona, fins que se’n faci una crema. Afegiu-hi la farina. Bateu les clares a punt de neu i barregeu-ho tot amb cura.

Poseu paper d’alumini sobre la safata del forn i escampeu-hi la massa, donant-li forma rectangular. La coeu al forn durant 15 minuts a 200º C.

Retireu el paper d’alumini i enrotlleu la plantilla de pa de pessic amb un drap de cuina. Deixeu-lo que es refredi.

Foneu la xocolata al bany maria i reserveu-la. Bateu la mantega amb el sucre, afegiu-hi el rom i barregeu-ho tot amb la xocolata.

Desenrotlleu el pa de pessic i cobriu-lo amb la crema de xocolata (deixeu-ne una mica per decorar).

Torneu a enrotllar el pa de pessic i cobriu-lo amb una capa de xocolata. Feu-hi dibuixos amb una forquilla i poseu-hi les guindes com a decoració. Guardeu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.


Si voleu veure més receptes de menjars típics de Nadal feu clic en el següent enllaç:  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada