Per tant, us proposem un alguna recepta dels postres i/o dolços més emblemàtics de les festes nadalenques perquè les pugueu posar en pràctica o donar-hi el vostre toc personal.
TORTELL DE REIS
50 g de panses
350 g de farina
4 ous
200 g de mantega
400 g de sucre
1 llimona
2 cullerades de llevat
250 g d’ametlles crues
100 g de fruita confitada
2 copetes de conyac
Elaboració
Afegiu a la pasta una copeta de conyac i remeneu-la bé; barregeu la
farina amb el llevat i aboqueu-la-hi, sense deixar de remenar. Després
afegiu-hi les clares d’ou a punt de neu, les ametlles i les panses. Dins de la
pasta hi heu de posar una petita figureta de porcellana i una fava.
Unteu un motlle de corona amb mantega i empolvoreu-lo amb farina. Amb
aquesta pasta ompliu el motlle i al damunt hi poseu les ametlles crues i ho
espargiu tot amb sucre. Després, poseu el motlle al forn uns 20 minuts. Les
ametlles i els trossets de confitura és millor posar-los a mitja cocció.
Traieu la pasta del motlle i deixeu-la refredar.
TRONC DE NADAL
Ingredients
Per al pa de pessic
4 ous sencers
2 rovells d’ou
80 g de sucre
Ratlladura de mitja llimona
80 g de farina
Per al farcit i la decoració
400 g de xocolata per fondre
250 g de mantega
150 g de sucre
1 cullerada de rom blanc
8 guindes
Elaboració
Primer, bateu els rovells d’ou amb el sucre i la llimona, fins que
se’n faci una crema. Afegiu-hi la farina. Bateu les clares a punt de neu i
barregeu-ho tot amb cura.
Poseu paper d’alumini sobre la safata del forn i escampeu-hi la massa,
donant-li forma rectangular. La coeu al forn durant 15 minuts a 200º C.
Retireu el paper d’alumini i enrotlleu la plantilla de pa de pessic
amb un drap de cuina. Deixeu-lo que es refredi.
Foneu la xocolata al bany maria i reserveu-la. Bateu la mantega amb el
sucre, afegiu-hi el rom i barregeu-ho tot amb la xocolata.
Desenrotlleu el pa de pessic i cobriu-lo amb la crema de xocolata
(deixeu-ne una mica per decorar).
Torneu a enrotllar el pa de pessic i cobriu-lo amb una capa de
xocolata. Feu-hi dibuixos amb una forquilla i poseu-hi les guindes com a
decoració. Guardeu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.
Si voleu veure més receptes de menjars típics de Nadal feu clic en el
següent enllaç:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada